Over ons

In 1898 startte, na het overlijden van haar man, weduwe van Uden-Rutten de wijnhandel aan de Markt in Boxtel. Vanuit Frankrijk werden wijnen geïmporteerd en in vaten van 225 liter geleverd, cognac in kleinere vaten en sherry uit Spanje. Deze vaten werden gelagerd in de wijnkelder.

De weduwe kreeg assistentie van haar zoon Toon, die de zaak in 1920 overnam. In 1927 verhuisde de zaak naar Kruisstraat 5 , waar deze nog steeds is gehuisvest.

In dat jaar werd achter het pand een wijnkelder gebouwd van 100 vierkante meters waarin plaats is voor 33.000 flessen. Alle wijnen werden zelf gebotteld , gekurkt en voorzien van capsule en etiket.  Naast de wijnen, cognac en sherry maakte Toon van Uden zelf limonades en werd het assortiment uitgebreid met likeuren.

Harry van Uden, de neef van Toon kwam in 1947 in de zaak. Geleidelijk werd de klantenkring groter. In die tijd hadden de priesters en pastoors voorraden wijn in de wijnkelder van de pastorie liggen. Veelal afkomstig van wijnhandel van Uden.

In 1976 werd de laatste fles zelf gebotteld. Vanaf die tijd wordt alles gebotteld vanaf Chateau aangeleverd.

Tot 1993 heeft Harry van Uden, samen met zijn vrouw Lies,  de scepter gezwaaid. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en wordt tot op de dag van vandaag geleverd. Naast de traditionele wijnen uit Frankrijk groeide het assortiment met kwalitatief goede wijnen uit o.a.  Chili, Australië, Italië, Spanje, Portugal, Californië, Nederland, Oostenrijk, de Andes etc.

De dochter van Harry en Lies van Uden, Marie-Jose Felix- van Uden is thans eigenaresse. Het assortiment heeft nog steeds kwalitatief goede wijn tegen een betaalbare prijs als basis. Naast de wijnen is ook speciaal bier in het assortiment opgenomen. Alsmede een groeiend aantal whisky’s uit Nederland, Japan, Schotland, India, Tasmanië. Tevens zijn maatwerk in verpakkingen, cadeaus en oog en oor voor de klant kenmerken van wijnhandel A.G. van Uden.

Met als basis een historie en de traditie vanaf 1898 is Wijnhandel A.G. van Uden een begrip in Boxtel en omstreken, waar aandacht voor de klant centraal staat en kennis en kunde van wijnen in de haarvaten van de zaak aanwezig zijn. Wijnhandel vanuit betekent; PROEF DE TRADITIE !